Eren Enerji

Zonguldak ilinin, Çatalağzı Beldesi ve Muslu Beldesi’nin sınırlarının içinde bulunan ZETES (Zonguldak Eren Termik Santrali) toplam 2 .790 MW’lık kurulu güce sahiptir.

200 milyon dolar yatırım değeri ve yıllık 15 milyon ton tahliye kapasiteli Eren Limanı’nda 4 adet rıhtımla yükleme boşaltma hizmeti vermektedir.

Sürdürülebilirlik ve Çevre

Daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya için, çevreye duyarlı bir anlayışla ve sürdürülebilir gelişme vizyonu doğrultusunda;
Eren Enerji olarak tüm faaliyetlerimizde yaşam döngüsüne bağlı, sürekli iyileştirme hedefiyle, küresel sistemi, ekolojiyi, ekonomiyi ve enerjiyi koruyarak tüm çalışanlarımızla bu yaklaşım ile üretimimize durmadan devam ediyoruz.

EREN ENERJİ; SUYUNU KORUYOR
Denizden alınan soğutma suları, deşarj hattı üzerinde Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak izleniyor.
Tesis genelinde oluşan atık sular, arıtma sistemlerinde arıtılıyor. Arıtılan sular yeniden kullanıma uygun hale getiriliyor.
Su yaşam döngüsü kapsamında gönüllü su ayak izi (ISO14046) hesaplaması yapılıyor.

EREN ENERJİ; HAVASINI KORUYOR
Baca gazı emisyon değerleri Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde, Sürekli Emisyon İzleme Sistemi (SEÖS) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak izleniyor.
Tesis etki alanındaki 3 adet Hava Kalitesi İzleme İstasyonu ile tesis etki alanındaki hava kalitesi Bakanlık tarafından anlık olarak izleniyor. Karbon yaşam döngüsü kapsamında gönüllü karbon ayak izi (ISO 14064-1) hesaplaması yapılıyor.

EREN ENERJİ; TOPRAĞINI KORUYOR
Eren Enerji üretim sonucu oluşan atıklarının (kül ve alçı taşı) yaklaşık %96’sını çeşitli sektörlerde yan ürün olarak kullanılması için ihraç ediyor, ülkemize döviz girişi sağlayarak hem ekonomiye hem çevreye katkı sağlıyor.
Tesis bünyesinde oluşan tüm atıklar (tehlikeli ve tehlikesiz) kaynağında ayrıştırılarak lisanslı geri kazanım ve geri dönüşüm tesislerine bertaraf edilmek üzere gönderilerek ekonomiye tekrar kazandırılıyor.

PROJELER İLE ÇEVRE BİLİNCİMİZİ ARTTIRIYORUZ
Eren Enerji yasal ve gönüllü yükümlülüklerinin yanı sıra, sosyal ve çevresel projeler ile hem çalışanlarının hem de yöre halkının çevre bilincini arttırıyor, çevreye duyarlı bireylerin gelişimine katkı sağlıyor.

Eren Enerji'den Haberler

Eren Holding, bu yıl da Türkiye’nin En Büyükleri Listesinde!

“Türkiye’nin Eren’i” mottosu ile Türkiye ekonomisine her geçen yıl artı değer katan Eren Holding, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yıllık olarak yayınladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019” listesinde bu sene de dört şirketi ile yerini aldı.

Eren Enerji’ye “Yeşil Dünya” Ödülleri

Dünyanın en prestijli uluslararası ödüllerinden olan “Yeşil Dünya Gümüş Ödülü” ve 2020 yılı için “Yeşil Dünya Elçisi Ödülü” Eren Enerji’ye verildi.

Eren Enerji ISO 500 Listesinde İlk 50 Şirket Arasında

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) hazırladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması” sonuçları açıklandı.